De Verwondering, Lent

Wij hebben MijnRapportfolio leren kennen via IPC Nederland. Samen met MijnRapportfolio en IPC Nederland hebben wij de invulling van onze MijnRapportfolio geoptimaliseerd zodat ook andere scholen binnen het IPC hiervan gebruik kunnen maken. De reden dat we door zijn gegaan met MijnRapportfolio is omdat zij open staan voor ideeën en hun tool graag door ontwikkelen samen scholen. Hierdoor kunnen we ons samen met MijnRapportfolio blijven ontwikkelen.

Omdat we als één van de eerste scholen begonnen met MijnRapportfolio hebben we ook goed bij kunnen dragen aan de ontwikkelingen door onze ideeën en wensen te bespreken. Door de korte lijntjes en goede bereikbaarheid van de MijnRapportfolio adviseurs werd er snel gehandeld wanneer dit nodig was. Zo hebben ze bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheden onze ‘cruciale doelen’ toe te voegen, projectleerlijnen maken, ontwikkelgrafieken genereren en de mogelijkheid om met andere kleuren dan rood en groen te werken binnen bijvoorbeeld ‘Zo werk ik’.

De onderdelen van het portfolio als ‘Zo ben ik, Zo werk ik’ en ‘Zo leer ik’ vullen we met de kinderen twee keer per jaar in. Foto’s en filmpjes in talenten doen kinderen ook thuis, samen met ouders, onze mentoren controleren dit en vullen het daarna aan. Het kopje ‘Vaardigheden’ (het rapport) vullen de mentoren en de kinderen samen gedurende het hele jaar in. We gebruiken alle onderdelen binnen MijnRapportfolio omdat het voor ons ook echt het leerlingvolgsysteem is.

Het is belangrijk een weloverwogen beslissing te nemen over wat er belangrijk is in het rapportfolio voor jouw school (hierbij kan de gesprekstool van Kennisnet je helpen). Op deze manier zijn wij ook met MijnRapportfolio in gesprek gegaan om te kijken naar de mogelijkheden voor ons. Daarnaast is het ook heel belangrijk om ook tijdens de implementatie van MijnRapportfolio na te denken over de ‘nieuwe’ of ‘andere’ manier van denken bij MijnRapportfolio: dit geldt namelijk niet alleen voor leerkrachten, maar ook voor kinderen en ouders.

Toen wij begonnen met MijnRapportfolio is er vanuit ons veel contact geweest met David en Marco (MijnRapportfolio adviseurs). Het contact was prettig en voldoende om ons op weg te helpen. Nog steeds vinden wij het contact met MijnRapportfolio altijd prettig: ze zijn constructief, goed bereikbaar en altijd vriendelijk. Wij hebben dan ook echt het idee dat we het maximaal mogelijke halen uit MijnRapportfolio voor onze school.