Vanaf welke groep gebruik je MijnRapportfolio?

MijnRapportfolio is te gebruiken vanaf groep 1, hoewel voor de jongste kinderen de inbreng meestal vanuit de leerkracht komt. Zij kunnen voor deze kinderen vragenlijsten invullen, vaardigheden beoordelen en foto’s of filmpjes toevoegen. De school bepaalt zelf vanaf welk leerjaar het kind ook zelf inbreng heeft binnen MijnRapportfolio, meestal gebeurt dit vanaf groep 4 of 5.

Kan ik een demo versie van MijnRapportfolio krijgen?

Omdat de invulling van MijnRapportfolio afgestemd wordt aan de wensen van de school is het onmogelijk om voor iedereen een werkende demo-omgeving te maken. Voorbeelden zie je onder het kopje onderdelen en voor vragen betreffende de invulling kun je via het contactformulier contact opnemen met onze adviseurs.

Zijn er verschillende modules af te nemen?

Onder het kopje mogelijkheden worden MijnRapportfolio, MijnPortfolio en MijnRapport verder toegelicht. Onze adviseurs kijken graag samen met je naar de best passende oplossing voor jullie school. Uiteraard is het altijd mogelijk om tussentijds meer of minder modules te gaan gebruiken.

Kun je als school zelf aanpassingen maken in MijnRapportfolio?

MijnRapportfolio wordt voor een groot deel ingericht naar de wensen van de school. Bijna alle onderdelen van MijnRapportfolio zijn aan te passen naar de wensen van de school. Onze adviseurs staan altijd klaar om samen met jou de beste invulling te bekijken of aan te geven wat aanpasbaar is. Bij het maken van bepaalde keuzes begrijpen wij dat hier af en toe kleine (of grotere) aanpassing zal volgen na verloop van tijd. Ook hier kijken wij graag samen welke opties er mogelijk zijn voor aanpassing.

Welke bestanden kan ik plaatsen in MijnRapportfolio?

Binnen het onderdeel Talenten kunnen naast foto’s en video’s ook andere bestanden zoals Pdf-bestanden, Word, PowerPoint etc. worden toegevoegd.
Daarnaast kan er binnen het onderdeel Vaardigheden ook een bewijsstuk worden toegevoegd in verschillende bestandsformaten.
Binnen het onderdeel Documenten kunnen Pdf-bestanden worden geüpload én bekeken: Denk hierbij aan gespreksverslagen (kind of ouder-kind), cijferlijsten, cito resultaten etc.

Waar kan ik inloggen?

Je kunt met je eigen account inloggen door boven aan deze pagina op de knop ‘aanmelden’ te klikken of via de pagina https://portaal.mijnrapportfolio.nl. Ben je je inloggegevens verloren of vergeten? Neem dan contact op met je school.

Kunnen kinderen zelf werken in het portfolio?

MijnRapportfolio wordt ingevuld door leerkracht en kind. Vanaf welk leerjaar het kind bepaalde onderdelen zelf gaat invullen is afhankelijk van de instellingen die de school kiest.

Kunnen ouders ook aanpassingen maken in MijnRapportfolio?

Met het account van de ouders kan er alleen ingezien worden wat er staat in het portfolio van hun eigen kind(eren). Het is niet mogelijk om het portfolio van andere kinderen te zien of om aanpassingen te maken in het portfolio van het eigen kind. Voor vragen over het ouder account neem je contact op met je school.

Kan ik dingen verwijderen uit MijnRapportfolio (als leerkracht/ kind)?

Als leerkracht kun je eventueel verkeerd ingevulde vragenlijsten of geplaatste bestanden, foto’s of video’s altijd verwijderen. Sommige opties zijn alleen beschikbaar als je bent ingelogd als schoolbeheerder. Voor iedere school is er tenminste 1 leerkracht die de rechten van Schoolbeheerder heeft.

Kan MijnRapportfolio ook buiten school gebruikt worden?

MijnRapportfolio staat gehost in de cloud. Dit betekent dat je met de inloggegevens overal kunt inloggen, of dit nu op een laptop/pc, tablet of telefoon is. Door de pagina https://portaal.mijnrapportfolio.nl te bezoeken of bovenaan deze pagina op aanmelden te klikken kom je op de inlogpagina van MijnRapportfolio waar je kunt inloggen met de door je school verstrekte inloggegevens.

Kan ik MijnRapportfolio uitprinten?

Om MijnRapportfolio te bewaren (meenemen of als schoolverlater) hebben we de downloadfunctie binnen MijnRapportfolio toegevoegd. Deze is te vinden door rechtsboven op je naam te klikken als je ingelogd bent en de optie ‘Downloaden’ te kiezen. Verdere instructies vind je op de download pagina terug.

Na het verlaten van de school kun je niet meer inloggen in je eigen omgeving van MijnRapportfolio. Uiteraard kun je van te voren het MijnRapportfolio downloaden zodat je het altijd kan terug kunt kijken. Als je bent ingelogd in MijnRapportfolio kun je door rechtsboven op je naam te klikken met de optie ‘Downloaden’ deze versie aanvragen. Verdere informatie staat vermeld op de download pagina zelf. Heb je geen toegang meer tot je account en ben je vergeten MijnRapportfolio vooraf te downloaden? Neem contact op met je school zodat zij kunnen controleren of de download nog beschikbaar is.

Uiteraard is het altijd mogelijk om geüploade foto’s en bestanden individueel te downloaden en uit te printen. Daarnaast kunnen bepaalde onderdelen worden uitgeprint. Zie hiervoor de print-icoontjes binnen MijnRapportfolio.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten / Ik ben mijn wachtwoord kwijt

Als leerkracht of ouder kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via de optie ‘Wachtwoord vergeten’ op de inlogpagina. Als je als kind je wachtwoord bent vergeten vraag dan aan je leerkracht een nieuw wachtwoord voor je aan te maken.

Mijn account is geblokkeerd

Als je 5 keer een verkeerd wachtwoord bij je gebruikersnaam invoert wordt je account automatisch voor 15 minuten geblokkeerd. Als je account geblokkeerd is om deze reden dien je dus 15 minuten te wachten. Krijg je de melding dat je account geblokkeerd is kan dit te maken hebben met wijzigingen die de school zelf heeft gemaakt. Neem contact op met de school voor meer informatie.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons je vraag via het contactformulier.

De website van MijnRapportfolio maakt gebruik van cookies. De cookies worden gebruikt om het surfgedrag te analyseren en de website te verbeteren.