Nu de scholen tot en met de meivakantie van 2020 gesloten zijn, staan veel scholen en leerkrachten voor een nieuwe opdracht: onderwijs op afstand. Dit brengt natuurlijk nieuwe uitdagingen met zich mee en roept vragen bij leerkrachten op. Want hoe zorg je er als leerkracht voor dat je niet alleen het leerproces van kinderen volgt, maar ook de interactie met hen aangaat? Dat je leerlingen verder op weg kunt helpen door ze feedback en feedforward te geven? Dat je kinderen én hun ouders het vertrouwen geeft dat je kinderen volgt en ‘ziet’? Maar bovenal, hoe zorg je ervoor dat je als leerkracht de betrokkenheid en de relatie met kinderen in stand houdt? MijnRapportfolio wil alle mogelijke hulp bieden de sociale en relationele afstand tussen leerkracht, kinderen en ouders te verkleinen. We hebben daarom binnen MijnRapportfolio een mogelijkheid toegevoegd om thuiswerken van kinderen te kunnen volgen en hierbij feedback te geven. Heb je nog geen MijnRapportfolio? Dan kun je nu tot aan de zomervakantie gratis gebruik maken van het onderdeel ‘Thuiswerken met MijnRapportfolio’ voor jouw school. Aanvragen kan via onderstaande knop!


Webinars

Wil jij informatie over de mogelijkheid om thuis te werken met MijnRapportfolio? Tips & tricks over het gebruik en uitleg hoe je dit naar ouders en kinderen communiceert? Tijdens de webinar serie ‘Thuis werken met MijnRapportfolio’ zullen we dit allemaal uitleggen en al jullie vragen beantwoorden. Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende Webinar!

MijnRapportfolio voor thuiswerken

Wat krijg ik nu precies als ik aan de slag ga met deze gratis versie van MijnRapportfolio? We hebben de onderdelen speciaal afgestemd op het thuisgebruik en lesgeven op afstand. Daarom zien de onderdelen die je krijg er misschien iets anders uit dan normaal gesproken. De volgende onderdelen kunnen alle scholen die interesse hebben gebruiken:

Start: Titelblad waar het kind (of de ouder) zichtzelf kan presenteren aan de hand van een foto of filmpje.
Portfolio: Hier kunnen ouders en kinderen foto’s of video’s plaatsen die bewaard worden in het portfolio van het kind.
Thuis werken module: Hierbij kiest de school een indeling die er beschikbaar is: doelen per dag of per vakgebied. Kinderen en ouders kunnen hierin aangeven aan welke opdrachten er gewerkt is en eventueel een bewijsstuk toevoegen of een toelichting schrijven.
Documenten: Als leerkracht kun je hier de documenten plaatsen die het kind en de ouders nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de weekplanning of misschien extra bijlagen voor de opdrachten.

De website van MijnRapportfolio maakt gebruik van cookies. De cookies worden gebruikt om het surfgedrag te analyseren en de website te verbeteren.